I denne artikkelen skal vi snakke om hvor viktig det er for samfunnet at vi har offentlige organisasjoner som tilbyr en utdanning til befolkningen. Vi skal også se litt nærmere på hvordan denne typen strukturert skolegang kan hjelpe oss videre i livet. Til slutt kan vi stille spørsmålet om utdanning faktisk kan øke intelligensen.

Offentlig skolegang

Det første vi må forstå om skole er at den hjelper oss fra en veldig tidlig alder til å sette opp en struktur som kan hjelpe oss å navigere den verden vi kommer til å befinne oss i når vi blir eldre.

I dag er utdanning faktisk en menneskerettighet, og selv om de fleste barn i tidlig alder ikke er så veldig entusiastiske over selve utdanningen, så er det ekstremt viktig at vi tar det seriøst. Det er her vi lærer oss å lese. I denne moderne verden, kommer man faktisk ikke så veldig langt dersom man ikke har lært seg å lese og skrive. Det er også på skolen vi lærer oss matte, noe som stadig vekk kommer til å bli viktigere på grunn av utviklingen i teknologien.

På skolen lærer vi også en av de mest verdifulle ferdighetene som vi har bruk for, nemlig sosialisering. Vi er jo sosiale vesener, så det sier seg selv at dersom vi skal leve i et harmonisk og produktivt samfunn så må vi kunne å snakke med hverandre på en god og ordentlig måte.

Som du ser så er det mange livsviktige ferdigheter som vi kan få av å dra på skolen, og dette er bare de som er helt grunnleggende!

Høyere utdanning

Etter at man har lært seg alt det som er grunnleggende for oss å kunne, har veldig mange av oss også muligheten til å ta høyere utdanning for å lære oss en helt ny og avansert ferdighet. Mange av linjene som man kan gå trenger ikke engang nødvendigvis en praktisk applikasjon, det kan holde lenge å bare tilegne seg kunnskap på et teoretisk grunnlag. De jobben man oftest får i dette tilfellet er enten lærere eller forskere, men det er også veldig viktige posisjoner i samfunnet.

Forskere som studere medisin kan for eksempel studere hvordan man får artrose i hofte og prøve å finne en eller annen kur for det. Dette er for eksempel en av disse tingene som vi ikke helt nøyaktig vet hva kommer av, men som kan være til en kollektiv lindring for befolkningen dersom det blir fikset.

Høyere intelligens?

Det spørs egentlig hva vi definerer som intelligens når vi spør dette spørsmålet. Vi kan uansett med god sikkerhet at folk har mer kunnskap i dag enn for noen hundre år siden. Det er positive trekk ved utdanning uansett hvordan vi vender på det, men det er usikkert om vi har utviklet oss til å være smartere eller ikke.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *