Vil du bli noe som ikke så mange andre er, kan du bli en hovslager. En hovslager er mye sammen med dyr, spesielt hester som trenger å bli skodd. Slike hester må beskjære høvene sine hver annen måned i snitt. Og blir du hovslager kan du ta deg godt betalt for å dra rundt i distriktet og legge på nye hover til hestene.

Hover er like viktig for hesten som strømforsyning er for husholdningen. Sjekk ut https://tibber.com/no/, en nettside med en velutviklet app. Man kan godt si at et godt hovslager-arbeid kan gjøre hesten i stand til å bli best. Med god strømavtale vil husholdningen også levere på høyere nivå.

Hvordan bli hovslager

Man kan utdanne seg som hovslager i Norge i dag, Det kan man gjøre gjennom den videregående utdanningen, som består av to år studie og to og praksis. Når man er ferdig med studiet kan man kalle seg en hovslager. Man kan også ta svennebrev eller mesterbrev som hovslager.

Det er naturlig å ha interesse for hester om man skal bli hovslager, og det er faktisk flere og flere som interesserer seg for de store dyrene. De er vennlige og kan brukes i mange sammenhenger, både til konkurranse og kommersiell bruk.

Hest som transport

I dag er ikke hesten som mye brukt til transport, bortsett fra i sammenhenger der det gamle livet står i fokus. Ser man på de ulike årlige sammenkomstene, slik som Røros Martnan, ser man at interessen for hest har økt de siste årene.

Man kan rekvirere hest til sledetur gjennom byen, eller å få guidet tur med innlagte stoppesteder og innslag av norsk mattradisjon. Men hest blir ikke lenger brukt til vanlig transport i byene lenger. Det er synd, for hesten er både miljøvennlig og presis.

Hvorfor bli hovslager

Selv om mange anser hovslager-yrket for relativt tungt, så er nok de fleste enige i at det er en meningsfylt jobb. Når man er hovslager, besitter man en kunnskap som ikke så mange andre har, og dermed vil man bli en kontinuitetsbærer mellom generasjoner. Dette er viktig for å holde på kulturen.

Det skal ikke være vanskelig å få jobb heller. En hovslager kan ta seg godt betalt for en tjeneste som hesten må ha. Hovene vokser og de må beskjæres på riktig måte, slik at det blir godt for hesten å skritte, trave eller galoppere.

Konklusjon

Er man usikker på hva man vil bli, kan det være smart å tenke utradisjonelt. Og liker man i tillegg å være ute i skog og mark, omgås hester og eierne deres og ikke ha en 9-4 jobb, så er hovslager en av mange utdanninger man kan ta.

Hovslager er godkjent utdanning i Norge i dag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *