Når man er liten snakker man ofte med foreldrene sine om hva man vil bli. Astronaut eller sangstjerne er ofte populære valg blant unge mennesker, men så blir man eldre og skjønner at det kanskje ikke er like enkelt å velge hva man skal bli. Så hvordan finner du ut av hva du vil bli, og hvordan finner du den riktige utdannelsen for deg?

Still spørsmål

Det å velge hva man skal bli er en stor avgjørelse.

  • Hva liker jeg å gjøre?
  • Hva er viktig for meg?
  • Hvor vil jeg helst jobbe?
  • Er det viktig å tjene mye penger?

Her finner du en liste med en rekke spørsmål du kan stille deg selv, om du ønsker dette. Disse er ikke alle jobbrelatert, men de lærer deg å kjenne deg selv.

Vær oppfinnsom

Det fantes ikke noen iphone lader i noe hus før iPhonen kom, nå finnes det en lader i alle hjem. Kanskje du kan prøve å finne et nytt produkt som blir populært, så du ikke trenger å ta utdannelse i det hele tatt? Det finnes mange muligheter.

Ta tester

Det finnes en rekke tester du kan ta for å se hva du passer til. Det finnes også interessetester som kan hjelpe deg godt på vei. Kanskje du får opp noen resultater du ikke hadde tenkt på?

Husk at det er ingen skam å snu! Hvis du har begynt på en utdanning du mener ikke passer for deg så er det bedre at du slutter før enn siden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *