Utdanningstilbudene står i kø. Enten du velger universitetsutdannelse, høyskole, studier i utlandet, eller yrkesrettet utdannelse er det utfordrende å finne hva du skal satse på. Mange fristelser i utallige retninger skaper fort utfordringer.

Komplisert eller lett?

Tradisjonsrike dager vi feirer med halloween kostymer eller annen utkledning er lett. Muligheten blant flotte kostymer, enten du velger kjendiser eller tøffe Nintendo-karakterer er utallige. Litt vanskeligere er det med utdannelse. Dette er tiden du har til å lære noe spesifikt som legger grunnlaget for fremtiden. Bolig, inntekt, bil, venner og familie utgjør basen for livet ditt. Dette gjør valgene mer utfordrende og permanente fordi mye avhenger av hva du velger.

Endre, påbygging til noe nytt, eller 100% sikker?

Noen er heldige og vet hva de vil bli allerede som barn. Gleden ved dyr og veterinærutdannelse er det eneste som gjelder. Tankene om andre ting var aldri der. Noen velger mer åpent for å ha bredere bakgrunn å velge fra. Uansett hva du tenker er det hjelp å få.

Med litt rådgivning og veiledning på det videregående trinnet får du mer informasjon og fakta. I høyere utdanning er det Interessetester, plasseringstester og rådgivere som kan hjelpe deg. Populær test og veileder er Vilbli-interessetesten. Jobbkompasset og Studievelgeren vinner stadig nye fans. Velgriktig testen fortjener å bli nevnt fordi den hjelper med gode spørsmål formulert litt annerledes.  

Alle testene gir deg et klarere bilde av hva som interesserer deg, og og hva du liker å gjøre. Personligheten kan ha noen skjulte sider du ikke visste var viktig for deg. Kanskje du oppdager at du faktisk liker noe helt annet enn hva du trodde?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *