I Oslo er køene lange for å få seg en studentbolig via den populære studentsamskipnaden. Selv nå, langt ut i høstsemesteret, er det fortsatt studenter som venter på å få seg tak over hodet. Det private leiemarkedet er en mulighet, men vanligvis kun for pengesterke studenter. Situasjonen kan oppleves som stressende og fortvilende for mange. Det å hele tiden bekymre seg over bopel kan gå utover både nattesøvn og studier. Heldigvis finnes det alternativer for de kreative. Løfter man blikket bort fra sentrum, kan man fort finne hybler til under 5000 kroner. Å leie en leilighet sammen med andre studenter i samme situasjon, er en annen mulighet.

1200px-loyolamd_dormNorske studenter sliter økonomisk

Det å være student i Norge høres kanskje flott ut for mennesker utenfor Norges landegrenser. En god og gratis utdanningen i verdens rikeste land er selve drømmen for mange. Sett i fra en norsk students øyne er det ikke fullt så idyllisk. Da Statens Lånekasse ble opprettet i 1947, var grunntanken at studenter skulle kunne være student på fulltid. Denne grunntanken kan virke å ha forvitret gjennom årene. Støtten som myndighetene fastsetter hvert år har nemlig ikke holdt det samme tempoet som prisstigningene ellers i samfunnet. Resultatet av dette har ført til fattige studenter som enten må velge mellom nudler og ketchup til middag, eller en deltidsjobb. Enkle ting som en sofa til studenthybelen kan fort koste et månedsbudsjett. Heldigvis finnes det plasser man kan oppsøke for å skaffe seg gratis ting som gis bort. Studentrabatter kan også hjelpe på situasjonen. Er man kreativ finner man råd, men er det å være en norsk student idyllisk? Nei, overhodet ikke.

Investering i studenter betyr investering for fremtiden

Mange studenter i Norge er fattige, i hvert fall de som bare lever på Lånekassen. Å få endene til å møtes kan være en evig kamp som kan gå ut over studiene. At støtten fra Lånekassen ikke økes betraktelig er for mange ubegripelig. Med tid og stunder skal jo staten få tilbakebetalt hele lånet uansett. Et annet aspekt som forverrer studenttilværelsen er mangelen på studentboliger. Her får man håpe at myndighetene kommer i gang med å vedta enda flere byggeprosjekter. Norske studenter er Norges fremtid. Dersom det legges bedre til rette for studentene, går frustrasjonen ned og karakterene opp. Studenter som får maksimalt ut av studiene sine er noe storsamfunnet kan dra stor nytte av. Derfor er det en god idé å investere i dem. Ser man bort i fra den stramme økonomien, har norske studenter det egentlig fint. Studentlivet skal ikke være noe luksus. For mange er det faktisk den beste tiden i livet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *