Studentlivet er kanskje den beste tiden i livet, men ofte kan man oppleve at studielån og oppsparte midler rett og slett ikke strekker til. Det er tross alt så mye man vil få med seg av arrangementer, reiser, sosiale samvær og opplevelser, at selv et norsk lån fra Lånekassen kan virke smått i den store sammenhengen. Mange studenter velger jo også å bo hjemmefra, og husleie, strøm og mat tærer fort på studentens lommebok.

Men selv om man ikke jobber, så kan man komme langt ved å være litt smart. Slik kan man spare penger som student. Er det likevel luksus og merkeklær som Hugo Boss man vil ha, må man sørge for å få inn mer penger enn man bruker.

Bosituasjon

Det er stadig mer populært å tenke utenfor boksen når det gjelder boforhold. Man er gjerne ung og trenger derfor ikke bo i en 100 kvadrats leilighet midt i byen. Man er jo tross alt nesten aldri hjemme uansett. Hva med å leie en seilbåt som likevel ligger fortøyd til brygga hele vinteren. Mange sparer tusenvis av kroner hver eneste måned på denne måten. Dessuten er som oftest havnen svært sentralt beliggende, så man nærmest kan spasere til universitetet hver dag.

Sjekk ut Airbnb for mange rimelige overnattingssteder.

Transport

Som student er man avhengig av å forflytte seg fra hjem til universitet eller høyskole. Det blir nesten som en arbeidssituasjon. Men som student trenger det ikke være kostbart å gå, sykle eller haike med andre. Bli med i et bilkollektiv, og man vil fort spare tusenvis av kroner på transportutgifter. I stedet for å fly på lange reiser, velg tog i stedet. Kjøper man togbilletter i god tid, koster de bare en brøkdel av flybillettene. Ofte kan man komme seg mye nærmere målet med et tog også.

Skal man reise til Europa, velg interrail som første valg. Skal man lengre kan man melde seg som kunde-medarbeider i Hellas eller Malta, og leve og reise i disse landene samtidig som man tjener penger.

Hvis man har en Instagram-konto, kan man legge ut bilder fra reisene sine, og få mange følgere og bli sponset av forskjellige produkter.

Mat og drikke

Som student må man også ha mat, og det er kanskje fristende å kjøpe hurtigmat og øl. Mat og drikke er noe som studenter kan spare enorme summer på. Vær gjerrig, spis hos foreldre og samle gjengen en gang i uka for restemat-middag. På den måten vil man både spare miljøet og lommeboka fra å bli en tom penge pung.

Kjøpe brukt

Merkeklær er alltid et ønske for studenter, men er det så nødvendig når man vet at regningene også skal betales? Hva med å sjekke ut hva de har liggende på Fretex eller andre second-hand butikker? På Internett finnes mange løsninger for dem som ser etter nye klær. På Finn.no kan man finne brukte klær og sportsutstyr til en billig penge. Ofte er de ikke brukt engang, fordi de ikke passet til personen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *