Det er dyrt å studere. Du bruker mye av tiden din i forelesningssalen eller i kollokviegrupper med andre studenter. Jobbing blir det lite tid til, og det blir ikke lettere av at man må forholde seg til arbeidstidene du får tildelt fra arbeidsgiver, samtidig som man skal prøve å få ting til å gå opp med studiene.

Du kan slippe å forholde deg til dette! Tjen heller penger fra sofakroken med din egen PC, og vær din egen sjef! Du har mange muligheter, her har du noen tips!

Nettlærer

Er du litt ekstra god i et fag, er sjansene store for at det finnes medstudenter som vil betale deg litt for å få veiledning. Dere kan enten snakke sammen på FaceTime om spesifikke emner, eller du kan komme med tilbakemeldinger på studentenes oppgaver og innleveringer.

Frilans forfatter

Om du er glad i å skrive er det mange muligheter som frilans forfatter. Du kan for eksempel skrive bloggartikler, e-bøker eller nyhetsbrev.

Transkribent

I en tid der podcasts og internettvideo blir mer og mer populært er det mange som vil ha det de sier skrevet ned og publisert på internett sammen med lyd eller videoinnholdet, enten som undertekster til en video, eller som søkbar tekst til en podcast. Som student er du trolig allerede godt trent i å skrive på et tastatur, og har trolig det som trengs av ferdigheter for å mestre dette faget. Om du får avtale med en innholdsprodusent innenfor et tema du interesserer deg for vil du kunne ha utbytte av sesjonene også utover det økonomiske.

Videoredigering

Som nevnt i tipset over er det mange som publiserer videoinnhold på nett, og vil ha dette redigert. Om du har litt interesse for dette kan det være en lukrativ biinntekt, men det krever at du har en god datamaskin og programvare som koster litt penger.

Grafisk designer

Internett har skapt et stort behov for grafikk til alle mulige sammenhenger. Om du er en kreativ sjel med en god strek vil du lett få oppdrag, men dette er fullt mulig å lære seg også. Det finnes mange ressurser på internett, og med litt øving vil du kunne få til å produsere grafikk som er appellerende til mange kunder.

Ta betalt

Mange er redde for å ta på seg oppdrag i egen regi, da de er usikre på hvordan det forholder seg med skatt og rapportering av inntekter. Det finnes heldigvis en veldig enkel måte å ta imot penger på: Fakturer uten firma med FrilansFinans. Om du får støtte fra Lånekassen er det viktig at du er klar over reglene rundt inntektsgrenser, slik at du ikke får ubehagelige overraskelser senere.

Hvor finner jeg arbeid?

På finn.no sin avdeling for småjobber vil du finne en del oppdrag i Norge, men hvorfor begrense seg? Fiverr er en populær tjeneste der du kan legge ut dine tjenester til potensielle oppdragsgivere, eller du kan finne konkrete oppdrag på sider som Upwork eller Indeed.

Lykke til!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *