Å studere kan være dyrt, og det er mange ting som koster penger. For mange utgjør studiebøkene en stor utgift, selv om mer og mer av pensum kan leses på nett. Her skal vi se på noen løsninger for deg med et stramt budsjett.

Et lite tips til deg som går på et av de mest populære studiene er at du kan kjøpe noen av bøkene brukt. Det er som regel billigere enn å dra til bokhandelen eller å bestille helt nye bøker på nett.

Hvis det er litt trangt økonomisk på starten av semesteret, så kan et lite lån uten sikkerhet være en god, midlertidig løsning. På den måten er du sikker på at du får råd til hele pensum, og du får en god start på studiet. Det er nemlig viktig å lese fra første dag, slik at du ikke faller bakpå. Hvis du først faller bak, kan det være vanskelig å hente seg inn igjen. De fleste studiebøker er ikke altfor dyre, slik at du ikke trenger å låne veldig store summer om du ikke ønsker det. Bare pass på at du er i stand til å tilbakebetale lånet innen rimelig tid.

Skulle du likevel fall bakpå med lesingen, finnes det mange triks som gjør at du kan ta igjen det tapte før eksamen. Men hvis du ikke er glad i skippertak, bør du kjøpe bøkene på starten av semesteret – og lese jevnt og trutt fra aller første dag.

Bli inspirert av andre

Hvis du ønsker å bli inspirert av andre studenter, og hvordan de studerer, kan du finne noen kontoer på sosiale medier og følge disse. Det kan være mye å lære fra andre, og spesielt fra studenter som har gjort dette en stund allerede.

Du kan også sjekke med andre studenter om de selger brukte pensumbøker, for det kan faktisk skille store summer på billigste og dyreste pensumbok.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *