Det er ingen tvil om at de fleste studenter velger å leie et bosted under studiene sine. Gjerne sammen med andre i et kollektiv eller alene på en studentbolig. Enkelte velger gjerne å heller kjøpe seg en egen leilighet med utleiemulighet mens de studerer. Den første tanken som slår deg som student er gjerne at det blir for dyrt, men det finnes løsninger om du har egenkapital og jobber.

Kan du vurdere refinansiering?

Gjennom Refinansiering24.no kan du vurdere å refinansiere, men hva innebærer det? Først og fremst så står refinansiering for å samle flere lån i ett og større lån. Meningen er at du skal sitte igjen med færre långivere, bedre oversikt og lavere kostnader. Det er ikke bare bare å leve med studentøkonomi. Er du for eksempel en av flere studenter som har gått for kredittkort, forbrukslån og flere andre avbetalinger? Da er det ganske greit å raskt få orden og oversikt slik at du ikke sliter med å komme inn på boligmarkedet. Refinansiering fungerer som fleste andre lån, når du skal søke om det. Ved å søke om nytt lån hos en bank, bruker du dette nye lånet til å betale eksisterende gjeld. For å finne bedre oversikt kan du sjekke hvem du skylder penger, størrelse på opprinnelig lånebeløp, resterende lånebeløp og rente. Dersom du vet hvor mye du har i gjeld, så vet du hvor mye du skal søke om.

Ting å tenke på når du skal søke om boliglån

Poenget med å refinansiering av gammel gjeld vil påvirke din søknad om boliglån. Størrelsen på lånet avhenger av hvor mye du har i gjeld, noe du med en refinansiering kan sørge for å betale ned gjelden raskere. Når dette er i boks, så vil du få bedre sjanser i å søke om lån til bolig. Studielånet er eksempel på lån som er ganske greit å få unnagjort kjappest mulig. Dersom du studerer på høyere utdanning for første gang og har nok egenkapital så har du gode muligheter i å søke om boliglån. Husk på at bankene er pålagt av myndighetene å sjekke hvor mye du totalt har i gjeld. Det sies at du ikke kan ha mer total gjeld enn det som tilsvarer din egen årsinntekt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *