Vi befinner oss i et forbrukersamfunn der det skjer endringer hele tiden. Det kommer alltid nye oppfinnelser, nyvinninger og utvikling av økonomi som gir oss endringer i arbeidslivet og yrket vårt.

Utdanning har alltid vært et viktig punkt i alle samfunn, men i dag betyr det mer enn det tidligere gjorde. Vi befinner oss i dag i det så kalte kunnskapssamfunnets arbeidsliv. Dette samfunnet sørger for å skape bærekraftig utvikling, og gir mulighet for gode arbeids og samværsformer. Det er mer fokus i dag på måter å løse arbeidsoppgaver på og muligheter for å åpne nye organisasjonsformer.

Utdanning sørger for gi en større global arbeidsdeling, sørger for at millioner kommer ut av fattigdom og er nøkkelen til sosial mobilitet, altså gode muligheter for hvert enkelt individ og til et produktivt næringsliv.

I dag tar flere utdanning enn de tidligere gjorde, dette kommer av globalisering og samfunnsutviklingen vi stadig møter på. Utdanning har blitt en del av den sosiale kompetansen, og uten en utdanning vil man falle fra samfunnet. Hvert individ har en rolle i samfunnet, dette kaller vi sosial rang. Her blir man plassert over eller under hverandre, og gir og mottar respekt og anseelse som kommer gjennom utdanning.

Utdanning er en menneskerettighet som alle har krav på, fordi det bygger på evner og kunnskaper for individer og gir muligheter til å utvikling. Det er ikke alle som har like gode muligheter til å ta en utdanning. Dette kommer av landets styresystem. Vi vil legge merke til at land med fungerende demokrati har høyere utdanning og bedre utdanningsmuligheter. Eksempler på dette er land i verdensdeler i blant annet Amerika og Europa. Dersom vi snur oss mot Afrika og Asia, så vil vi ikke se den samme utviklingen grunnet økonomi, regjeringens funksjonalitet og politisk deltagelse.

Utdanning er en nøkkelgode, altså det gir mulighet til flere goder.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *