Det finnes noen enkle tips til å få mindre rom til å virke større. Enten du bor i hybel eller studioleiligheter så kjenner du nok til plassmangelen og hvor trangt alt virker uansett hva du gjør. Det finnes heldigvis noen enkle tips til å få rom til å føles større og mindre trangt. Det kan bestå av maling, noe du kan bruke Jotex rabattkode til å male hybelen din med eller at du innreder smart på liten plass.

Hvordan få en hybel til å virke stor?

Når du skal male vegger så bør du starte med rommet som føles trangt ut. For å få det mer romslig ut kan du plukke ut noen utvalgte nyanser eller mønstre. Først av alt så kan du male taket i en lysere farge enn på resten av rommet, da virker taket plutselig høyere. Velg noen kjølige farger for veggene som kan reflektere lyset, slik at rommet virker større. Lyse kremfarget eller kjølige blåfarger er for eksempel gode fargevalg. Blåfargen er med på å reflektere lyset, slik at det ser større ut og i tillegg legger litt varme i rommet. Det slår ikke feil med en kontrastvegg. Å male en vegg i en sterkere farge enn de andre, er med på å skape en optisk illusjon om at det er plass i rommet. Dette vil skape et mer naturlig fokuspunkt, slik at det blir lettere å innrede med møbler og dekorer. Det kan for eksempel vær at du maler i en mer spenstig, men forfriskende farge. Du har kanskje hørt at hvitt får alt til å virke større, men i dette tilfellet så er det fargene blå og grønn. Disse fargene er med på å gi mer romslig følelse. Mørke og lyse nyanser av fargevalget bidrar med denne gode romfølelsen. Lyse og duse nyanser gir et luftigere uttrykk. Mørke nyanser gir en lun og god romfølelse.

Striper

Legg gjerne til horisontale striper når du skal male på ett eller to av veggene dine. Det får det til å se mer langstrakt ut og kombinasjonen med en kontrastfarge skaper illusjonen av mer dybde. Videre så velg gjerne ut nyanser av samme farger på vegger, tak og listverk. Dette vil være med på å blande sammen elementene slik at rommet virker større med den ensartede fargen. Slanke og multifunksjonelle møbler passer fint inn i små rom. Det kan bestå av hyllesystemer eller lignende. Deretter velg slanke og nøytrale møbler som ikke stjeler plassen eller dominerer rommet. Videre så kan du lagre i høyden med bokhyller eller lignende. Bruk gjerne sammenleggbare møbler som stiger eller krakk. Til klærne kan du montere en stang mellom to vegger og bruke som kleshenger.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *