Jeans har en lang historie bak seg, som et plagg som tilhørte arbeiderne på den amerikanske landsbygda, til å bli et moteplagg for alle og en hver. Vi har sett dem i Hollywood filmene og i norske filmer, og ja vi er ganske sikker på at jeansen fortsetter å følge med oss.

Men det er mange ting å tenke på når det gjelder klesproduksjon:

  • Arbeiderne jobber under uverdige forhold
  • Arbeiderne får for lite betalt
  • Klesproduksjon krever enorme mengder rent vann
  • Klesproduksjon bruker mange kjemikalier

Og disse tingene er alle viktige saker i dag. Vi er først og fremst nødt til å tenke nytt. Så hvilken utdanning skal du ta for å kunne skape ny mote med jeans? Kanskje en kjemiker eller en biolog sitter med svaret?

Hva kan man gjøre?

For det første må vi forbruke mindre, og det vil gå ut over klesbransjen. Men kanskje sitter selskap som NAKD med svaret. For dem er jeans like viktig som miljøet, og derfor har de satt i gang en aksjon for miljøet. Her kan man kjøpe resirkulerte klær og i løpet av 3 år vil de være klimanøytrale.

Studere på miljøvern og nye produksjonsmetoder

Mange universitet tar disse tingene på alvor og gir studentene en mulighet til å bli ledende aktører i en bransje som trenger nyskapning. Det kan være på hvordan man løser vannproblemene, hvordan man kan føre vann tilbake til det naturlige omløpet også videre. Kjemikere studerer hvordan man kan bruke mindre kjemikalier i produksjon.

Andre igjen studerer hvordan man kan bli kvitt mikroplast i havene og hvordan vi kan binde karbonet i atmosfæren. Alt dette vil være med på å hjelpe oss til å bli bærekraftige.

Studer og finn svaret på store utfordringer

Vi anbefaler alle å studere, for det kan gi deg muligheten til å endre verden. En verden som står ovenfor stadig større utfordringer som vil påvirke oss mer enn vi aner. Det kan være hvordan du kan skape ny mote med jeans eller gjenvinne dem gjennom en ny prosess. Men nye metoder kan man også skape mote med jeans.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *